diumenge, 19 de maig del 2013

CONILL ESCABETXAT

El conill es una carn saborosa que agrada molt, adequada per menjar-la tothom, admet una àmplia varietat de formes de preparació, avui he decidit fer-ne un escabetx.


Ingredients:

  • 1 conill
  • 150 ml. vi blanc Jerez sec
  • 150 ml. vinagre de vi banc
  • 200 ml. oli
  • 2 fulles llorer
  • 3 claus d'olor
  • 2 cebes
  • 2 pastanagues
  • 4 grans d'all
  • 1 culleradeta de pebre vermell
  • grans pebre negre
  • llimona
  • farigola 
  • caldo o aigua 


Preparació:

Salpebrar i enfarinar el conill, daurar-lo en una paella amb oli i reservar.



Tallar la ceba a mitges llunes i la pastanaga a rodanxes.Posar oli en una cassola, i cuinar 10´a foc mitjà la ceba, la pastanaga, l'all, el llorer, els claus, els grans de pebre i la pell de la llimona,




quan estigui cuit afegir el pebre vermell, el vinagre el vi l'oli i el caldo fins cobrir el conill. 




Coure a foc lent amb la cassola tapada uns 30´ destapar i coure aproximadament 1 hora o fins que estigui al punt.


Es conserva diversos dies a la nevera, es pot prendre fred o temperat, si ho deixem reposar fins el dia següent haurà absorbit millor tots els sabors.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada