dimecres, 24 d’abril del 2013

GALETES D'AMETLLA I MANTEGA

El frangipane es un pastís originari de França, és típic de menjar-lo el dia de Reis, a la recepta  base li he fet unes adaptacions, no li he posat la crema i l'he preparat com galetes en lloc de pastís con es sol fer, el resultat ha estat molt satisfactori.



Ingredients:
110 gr ametlles mòltes
110 gr farina
150 gr sucre
230 gr mantega 
6 rovells
orellanes
sal

Preparació:

Posar les orellanes amb remull amb aigua fins que estiguin hidratades (pot ser tota la nit). Folrar un motlle amb paper vegetal. Barrejar el sucre amb la mantega, fins que estiguin ben integrats. Afegir els rovells d'un en un, incorporar la farina, les ametlles mòltes i la sal. Barrejar be. Posar la massa damunt del motlle.





Escorre les orellanes i assecar-les be, sense que quedi gens d'aigua, posar una orellana al costat de l'altre, quan estiguin totes, marcar amb un ganivet les vores de les orellanes fen quadrats. 
   


Posar al forn que haurem preescalfat a 150º durant 35´




Deixar refredar, i tallar els quadrats que ja teníem marcats.



  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada