diumenge, 10 de març del 2013

SUQUET AMB LLUERNA

La lluerna és un peix amb un gust propi. Solen ser de mida petita i s'acostuma a posar en els fumets, ja que els fa molt saborosos. Al mercat ni havia una que pesava gairebé 2 kg i no m'he pogut resistir de comprar-la. Com que era molt gran l'he preparat de dues maneres diferents, una per sopa de peix, i l'altre és aquesta. És una salsa de les que en diem base que la podem emprar en qualsevol  peix de carn dura.



Ingredients:
  • lluerna
  • 4 patates
  • 5 tomàquets
  • 10 grans d'all
  • 1 ceba
  • 1 culleradeta de pebre vermell de la Vera
  • safrà
  • oli



Preparació:

Bullir la ceba, el cap de la lluerna,  les llavors i la pell del tomàquet durant 20´. En una cassola amb oli, fregir els alls fins que quedin ben torrats sense cremar-se i reservar. A la mateixa cassola, li posem el tomàquet pelat i sense llavors tallat a cuadrets i el fem coure fins que quedi reduït. Incorporar uns brins de safrà, el pebre vermell i les patates, posar el fumet i fer coure uns 20´.
Enfarinar i fregir el peix.


Picar en el morter la meitat del alls i l'altre meitat tallar amb làmines. Afegir a la cassola on estan les patates, els alls picats i el peix, deixar coure fins que sigui cuit.



Per servir decorar amb els alls laminats per sobre. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada