dimecres, 5 de setembre del 2012

SARDINES ESCABETXADES

Aquestes sardines és millor fer-les d'un dia per l'altre, doncs el peix agafa més gust de l'escabetx i és més gustós.  Es pot guardar bastants dies i així són més confitades. És interessant fer-ho amb un vinagre bo. El de cava li queda molt bé, el de Jerez també li va bé però és més fort.





SARDINES ESCABETXADES

Ingredients:


  •        1 kg. sardines
  •        Farina
  •        Alls
  •        1 cullereta de pebre vermell mòlt
  •        1 branca de farigola
  •        1 branca de orenga
  •        2 fulles de llorer
  •        150 cc. vinagre de cava o Jerez
  •        300 cc. vi blanc
  •        oli


Preparació:


S’ enfarinen les sardines i es fregeixen amb oli




Les posem amb una safata fonda





 Si l'oli amb que les hem fregit ha quedat molt cremat, el llencem i en posem de nou. Amb aquest oli hi fregim els alls. Quan estiguin daurats hi posem el pebre vermell i a continuació el vinagre (millor que sigui de cava, doncs li dóna un toc més suau),  el vi blanc i les herbes i ho fem reduir uns 5’ aproximadament.
Un cop reduït, ho posem a la safata on hi ha les sardines.
Ho deixem reposar unes 6 o 8 hores abans de menjar-les.











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada