dimecres, 16 de gener del 2013

CEBES CONFITADES

La ceba caramel·litzada és un acompanyament ideal per a molts plats. Vaig a explicar les  maneres que acostumo a preparar-la, segons el plat que hagi d'acompanyar



1ª Preparació

Ingredients:

  • 1 kg cebes
  • oli
  • aigua

Preparació:

Tallem la ceba a juliana, posem a la cassola un raig d'oli i la ceba que tenim tallada. Ho fem coure a foc baix,




 remenem.... 
  

remenem i vigilem que no es cremi.....




 quan quedi sense oli, li afegim un rajolí d'aigua, tantes vegades com sigui necessari,




 fins que tinguem el color desitjat.



2ª Preparació   Aquesta queda amb gust agredolç




Ingredients:

  • 200 grs. de cebes amb vinagre
  • 4 cullerades de sucre
  • 1 got de vi negre
  • 1 cullerada salsa de soja



Preparació:

Posem el vi i el sucre a la cassola, quan bulli s'hi afegeix la salsa de soja i les cebes i es va remenant.....



controlant que no s'aferri i s' evapori el vi.




3ª Preparació: 

El vi dolç es por substituir pel que desitgem, conyac, vermut, vinagre de Mòdena...etc.


Ingredients:

  • 1 kg. cebes
  • oli
  • 3 cullerades de sucre moreno
  • vi dolç (Pedro Ximenis)
  • aigua
  • sal


Preparació:

Tallem la ceba amb juliana, la salem i la posem amb una cassola amb una mica d'oli,




 deixem cuinar fins que la ceba s'estovi una mica, afegim aigua




deixem que vagi evaporant.
Quan esta cuita i afegim el  sucre, el vi i deixem que redueixi el liquid.









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada