Disposada a provar nous sabors, em comenten que les verdures en melmelada són sorprenents i desprès de comprovar al mercat d'artesans que porten melmelades de moltes verdures, em decideixo a provar la de cogombre. Crec que pot sorprendre. Ho he fet amb menys sucre doncs amb les proporcions que se solen fer les melmelades, queda molt dolça i està més temps per quedar al punt.
MELMELADA DE COGOMBRE A L'AROMA DE VAINILLA
Ingredients:
- 800 grs. de cogombres.
- 300 grs. de sucre
- 1 llimona sense gens de part blanca.
- 1 beina de vainilla
- pots de vidre
Presentació:
- llesques de pa torrat
- tonyina
- formatge manxec
- pernil serrà
Preparació:
Pela els cogombres, trosseja-ho en trossos petits. Col·loca'ls en un bol, obre la beina de vainilla treu-li les llavors i posa-les al bol amb el cogombre, el sucre i la llimona. Deixa macerar 3 hores.
Col·loca la cassola al foc i quan comenci a bullir, redueix el foc al mínim i cou uns 35-40 minuts. Tritura amb una batedora de mà. Esterilitza els pots de vidre. Aboca la melmelada en ells, tapa i col·loca de cap per avall per crear el buit.
La podem servir amb llesques de pa torrat posant-li pel damunt tonyina, formatge manxec, pernil serrà, etc.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada