dilluns, 1 d’octubre del 2012

MELMELADA DE COGOMBRE

Disposada a provar nous sabors, em comenten que les verdures en melmelada són sorprenents i desprès de comprovar al mercat d'artesans que porten melmelades de moltes verdures, em decideixo a provar la de cogombre. Crec que pot sorprendre. Ho he fet amb menys sucre doncs amb les proporcions que se solen fer les melmelades, queda molt dolça i està més temps per quedar al punt.




MELMELADA DE COGOMBRE A L'AROMA DE VAINILLA

Ingredients:


  • 800 grs. de cogombres.
  • 300 grs. de sucre
  • 1 llimona sense gens de part blanca.
  • 1 beina de vainilla
  • pots de vidre

Presentació:
  • llesques de pa torrat 
  • tonyina  
  • formatge manxec 
  • pernil serrà



Preparació

Pela els cogombres, trosseja-ho en trossos petits. Col·loca'ls en un bol, obre la beina de vainilla treu-li les llavors i posa-les al bol amb el cogombre, el sucre i la llimona. Deixa macerar 3 hores.



Col·loca la cassola al foc i quan comenci a bullir, redueix el foc al mínim i cou uns 35-40 minuts. Tritura amb una batedora de mà. Esterilitza els pots de vidre. Aboca la melmelada en ells, tapa i col·loca de cap per avall per crear el buit.

La podem servir amb llesques de pa torrat posant-li pel damunt tonyina, formatge manxec, pernil serrà, etc. 






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada