El romesco és una salsa típica
de Tarragona, que es pot posar amb moltes receptes, tan de carn con de peix, la
més popular i potser coneguda, és la de
peix, a la que si posa diferents tipus de peix i marisc. Avui en faré una amb bacallà
que també hi queda molt bé i agrada molt.
BACALLÀ AMB ROMESCO
Ingredients:
- Bacallà
- Avellanes torrades
- Llesques de pa tallades finetes
- Alls
- Nyores
- Bitxo
- Oli
- Farina
- Ous
- Fumet de peix
Preparació:
Fem bullir els ous fins
que siguin durs.
Posem la paella amb oli
i fregim les llesques de pa i els alls. Quan estan cuits els reservem.
Agafem el bacallà que tenim a punt de sal, l’enfarinem
, el fregim i el reservem.
Posem al got de la batedora, les avellanes, els alls,
el pa fregit, ho triturem fins que sigui fi. En aquest punt hi afegim el bitxo i
les nyores. En aquest cas, he fet servir unes nyores que venen amb pasta envasades en pots ja preparades.
Tirem tirem la salsa que acabem de fer a la cassola que tenim al foc amb oli i ho deixem coure una mica (1 minut). Posem el bacallà que tenim reservat i afegim el fumet (si no en tenim hi posem aigua) i ho deixem coure.
Tirem tirem la salsa que acabem de fer a la cassola que tenim al foc amb oli i ho deixem coure una mica (1 minut). Posem el bacallà que tenim reservat i afegim el fumet (si no en tenim hi posem aigua) i ho deixem coure.
Posem els ous durs. Quan
la salsa ha reduït ja està a punt de servir.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada